You are Here:

Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Stel jezelf voor / Re: Sterfte onder Melanotaenia Preacox
« Laatste bericht door Alwin Gepost op februari 08, 2021, 03:15:06 pm »
Is er misschien iemand onder de leden die met deze vissen kweekt? Wie kent mogelijk een hobby kweker van de Preacox?
22
Stel jezelf voor / Re: Sterfte onder Melanotaenia Preacox
« Laatste bericht door Alwin Gepost op februari 06, 2021, 05:50:08 pm »
Beste Hayo, dank je wel voor je welkom en je antwoord. Op zich lijken me de vissen nog wel sterk omdat ze maar langzaam het loodje leggen. Ik heb er van de week weer 5 dood gemaakt omdat het lijden vreselijk was. Heb je advies voor mij? Ken je misschien een hobby kweken van de preacox?
23
Stel jezelf voor / Re: Sterfte onder Melanotaenia Preacox
« Laatste bericht door HayoAqua Gepost op februari 04, 2021, 09:02:42 pm »
Hallo Alwin, welkom hier.

Het is moeilijk van afstand een diagnose te stellen, maar bekend is dat M. praecox uit de handel zwak is en vatbaar voor ziekte.
24
Stel jezelf voor / Sterfte onder Melanotaenia Preacox
« Laatste bericht door Alwin Gepost op januari 28, 2021, 07:22:08 pm »
Beste mensen,

Mijn naam is Alwin Man en ik ben net lid geworden. Ik heb een paar gezelschapsaquaria en heb daarin onder andere 2 soorten regenboogvissen.
Namelijk de Werneri's Regenboogvisjes en de Diamant Regenboogvissen. Nu ben ik al een tijd op zoek naar antwoorden vanwege problemen met de Preacox. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze vereniging heb gevonden. Ik vind regenboogvissen hele mooie vissen met een interessante dynamiek.
Ik hoop dan ook dat jullie antwoord op mijn vraag hebben. Misschien staat het antwoord wel al ergens maar omdat ik nog maar pas lid ben en mijn vraag dringend is hoop ik dat jullie mij toch willen helpen.

Ik heb in een gezelschapsaquarium een school van 20 diamant regenboogvissen gekocht ongeveer half oktober. Maar mijn vissen vallen langzaam aan allemaal uit. Echter niet allemaal aan hetzelfde. De symptomen lijken op bacteriele of misschien parasitaire infecties. Zoals popeye's, kortademigheid, flets worden, soms een schimmelvlek, een heeft een grijze bult op zijn neus en dat vervormt langzaam zijn bekje, de mooie gouden ring om het oog verdwijnt. Het komt mij voor dat de vissen een verzwakt immuunsysteem krijgen waardoor ze vatbaar worden voor infecties maar ik weet niet waardoor. Hiervoor had ik hetzelfde probleem met roodvinzalmpjes. De heel school is gestorven.
Sommige na een paar dagen, anderen na 3 maanden.
Het water is tot uitentreure getest en steeds goed bevonden. De belangrijkste waterwaarden zijn: PH 6.8; GH 8 en Kh 10. NO2 0. Ik heb eerst eens per week een kwart tot een derde water ververs, later ververste ik  dagelijks 2 emmers water om geen grote schommelingen in de waardes te krijgen. Het is een bak met 425 liter water. Ik heb een colombo bodem. Eens per week voeg ik Alles in 1 20 ml/100 liter plantenvoeding toe. De bak draait nu ruim 7 maanden. Ze zwemmen samen met 16 corrydoras panda/adolfi, 10 kuhli's, 20 kardinaal tetra's en 3 honing goerami's. Die hebben allemaal nergens last van.

De rest van de bak heeft geen last. Ik heb sommige zieke vissen appart gezet en behandeld met sera baktopur. Hielp niet. Anderen met eSHa 2000 hielp evenmin. Het zijn ook geen zwakke vissen als ze ziek worden. Ze zien er prachtig uit. De grootste en sterkste mannetjes werden het eerst ziek en toen de grote en sterkste vrouwtjes. Ik snap er helemaal niets van. Ze waren ook in goede conditie toen ik ze kocht.
Ik kom geregeld bij Fremabo in Nieuwe Pekela waar ik ook de vissen heb gekocht maar die snappen er ook niets van. Ik heb de leverancier Ruinemans geschreven en zij hebben meegedacht maar snappen er ook niets van.

Bij het waterverversen doe ik waterverbeteraar van Dennerle en wekelijks voeg ik eSHa Optima toe. Ik heb een kuur van Easy Life avoid antibiotics geprobeerd zonder succes.

Ik word er wanhopig van, wie heeft een idee hoe ik hier wat aan kan doen? Ik heb er al verschillende dood gemaakt omdat ze niet snel sterven (op 1 na) maar heel lang ziek blijven en langzaam creperen. Ik hoop dat jullie weten wat ik fout doe en hoe ik het kan verbeteren.

Alvast hartelijk bedankt.

Hartelijke groeten, Alwin

25
Stel jezelf voor / Re: hoi,ruud hier
« Laatste bericht door HayoAqua Gepost op januari 11, 2021, 09:44:32 pm »
Welkom! :D
26
Stel jezelf voor / hoi,ruud hier
« Laatste bericht door ruud bruijn Gepost op januari 11, 2021, 05:50:37 pm »
Hoi bedankt voor het toevoegen.Ik heb al heel lang een gezelschapsaquariuum,maar nu gaat daar verandering in komen.Ik wil er een biotoop aquariuum van maken.
27
De babbelbox / Re: de regenboogvis
« Laatste bericht door Eric Gepost op december 22, 2020, 05:35:17 pm »
Hier ook  :)
28
De babbelbox / Re: de regenboogvis
« Laatste bericht door gerhar Gepost op december 22, 2020, 04:24:52 pm »
Regenboogvis nr. 4-2020 lag vandaag in de bus, ;D
29
Marktplaats / aangeboden Melanotaenia Mairasi F2
« Laatste bericht door gerhar Gepost op december 20, 2020, 11:52:05 am »
Aangeboden uit eigen kweek  Melanotaenia Mairasi F2
Ongeveer 130 stuks beschikbaar

Bij belangstelling stuur me een pb
Gerhar
30
Marktplaats / aangeboden Pseudomugil Connieae
« Laatste bericht door gerhar Gepost op december 20, 2020, 11:49:40 am »
Aangeboden uit eigen kweek  Pseudomugil Connieae
Ongeveer 50 stuks beschikbaar

Bij belangstelling stuur me een pb
Gerhar
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10