You are Here:
Welkom op dit forum!

Auteur (gelezen 7420 keer)

Welkom op dit forum!
« Gepost op: februari 23, 2010, 10:37:21 pm »
 

Administrator

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • 3
  Berichten
G'day mate!  ;D

Welkom op het eerste (en enige) Nederlandstalige forum volledig gewijd aan regenboogvissen, blauwoogjes, grondels, garnalen, krabben, planten en andere aquaristische fauna en flora uit Australië, Indonesië, Nieuw-Guinea, Madagascar en Sulawesi.

Hoewel dit forum toegankelijk is voor iedereen, zal je merken dat het bestuur alsook een aantal andere leden tot een speciale "ledengroep" behoren, namelijk IRG Leden. Dit forum is dan ook een "joint-venture" van twee landengroepen van het IRG, namelijk België en Nederland.

IRG staat voor Internationaal Regenboogvissen Gezelschap. Reeds in 1926 werd de eerste regenboogvis naar Duitsland geïmporteerd, echter duurde het tot de jaren zeventig vooraleer dit nog eens gebeurde. Maar pas in de jaren tachtig werden de regenboogvissen echt populair. Jammer genoeg bleek al snel dat de vele nieuwe geïmporteerde soorten op korte termijn weer verdwenen. Het werd dus hoog tijd voor een gestructureerde groep van regenboogvisliefhebbers zodat deze prachtige vissen niet meer verloren zouden gaan in Europa. En zo werd in 1986 in Wuppertal, Duitsland, het IRG geboren. Al gauw werden regionale groepen gevormd binnen Duitsland, maar door de stijgende interesse buiten Duitsland werden ook enkele landengroepen gesticht. Waaronder dus ook België en Nederland.

Eén van de belangrijkste doelen van het IRG is het verzorgen, kweken en verspreiden van de prachtige regenboogvissen. Alle leden worden dan ook aangemoedigd om te kweken met deze prachtige vissen en anderen te overtuigen ook regenbogen te houden. Nieuw geïmporteerde soorten zijn ook vaak het eerst bij IRG-leden te verkrijgen, omdat zij hiervoor de moeite doen om dit te realiseren en ermee verder te kweken. Vele regenboogvissen zijn ook bedreigd in hun natuurlijke omgeving en daarom hebben het IRG en zijn leden ook de taak van bescherming op zich genomen. Dit in een poging om te voorkomen dat bepaalde vissen van deze aardbol verdwijnen.

Het belangrijkste contactmedium van het IRG is het magazine "De Regenboogvis" (Regenbogenfisch) dat ieder kwartaal wordt uitgegeven. IRG België en Nederland nemen de taak op zich om de interessante en vaak belangrijke artikelen te vertalen naar het Nederlands. Via dit magazine kunnen leden vragen stellen, opmerkingen maken, bevindingen delen, enz. Ook worden de kweekverslagen gepubliceerd, zodat men een duidelijk beeld krijgt van waar welke regenboogvissen te vinden zijn.

Als lid krijgt u dus het Regenboogvis magazine thuis gestuurd en kan u op die manier in contact komen met vele andere regenboogvisliefhebbers. Jaarlijks wordt er ook een grote internationale jaarvergadering georganiseerd voor onze leden. Ook kan je via het IRG literatuur aangaande regenboogvissen bekomen. Het is wel zo dat de meeste literatuur Engelstalig is. Dit is voor velen tegenwoordig niet meer zo'n probleem, maar voor eventuele vragen kan u altijd terecht bij de leden.

U wordt dus lid van het IRG in zijn geheel, maar de inschrijving gebeurt bij de specifieke landengroep, welke dan ook het eerste aanspreekpunt van het IRG wordt voor u. Maar u bent dus ook altijd welkom bij de andere regionale groepen.

* Belgen kunnen daarvoor terecht op: http://www.regenboogvissen.be/
* Nederlanders kunnen terecht op: http://www.irg-nederland.nl/


Maar zoals reeds gezegd, ook als het u niet direct aanspreekt om IRG lid te worden, bent u dus 100% welkom op dit forum.


Aquaristische groeten,
Het Bestuur
 

Re:Welkom op dit forum!
« Reactie #1 Gepost op: maart 03, 2010, 09:04:10 pm »
 

Joël

 • Newbie
 • *
 • 1
  Berichten
Proficiat voor deze nieuwe website !

Joël
 

Re:Welkom op dit forum!
« Reactie #2 Gepost op: maart 03, 2010, 10:16:06 pm »
 

Ron

 • Jr. Member
 • **
 • 51
  Berichten
Nice!! Het eerste Nederlandstalige regenbogenforum

gr Ron
-M. spl. inornata "Anniversary Creek"
-M. spl. inornata "Blyth River"
-M. trifasciata "Blyth River"
-M. boesemani
-M. sp. "Aru II"
-Pseudomugil cf. gertrudae "Aru II"
-Mogurnda sp. "Fruata"
-Tateurndina ocellicauda
-Chlamydogobius eremius