You are Here:
Biotoop Regenboogvissen

Auteur (gelezen 938 keer)

Biotoop Regenboogvissen
« Gepost op: februari 16, 2019, 02:31:51 pm »
 

Edwin

  • Newbie
  • *
  • 1
    Berichten
    • E-mail
Hallo allemaal,

Ik heb momenteel een Frontosa-aquarium waar ik na vele jaren plezier afscheid van wil gaan nemen. Ik wil meer groen, hout en kleinere vissen gaan houden. Aquarium is ongeveer 1600 liter met daarbij een bioloog van 400 liter; voorzien van LED-verlichting, 2x opvoerpomp(instelbaar), 1x stromingspomp en 2x verwarming (in bioloog).

Uiteraard wordt het nog een hele uitdaging om een goed nieuw onderkomen voor mijn huidige vissen te vinden, maar een goede voorbereiding op het vervolg kost ook veel tijd in mijn geval  ;)

Ik zoek naar een biotoop waar ik een redelijk zelfregulerende bak kan creeren, hiermee bedoel ik dat het bestand jongbroed van elkaar op eet en de samenstelling redelijk goed in balans is te houden. Daarnaast zou ik het leuk vinden een biotoop te hebben waar wat andere dieren zoals garnalen, mosselen, slakken en dergelijke bij kunnen. Ook wil ik soorten die zich in verschillende waterlagen ophouden en wil, ondanks dat ik een flinke bak heb staan, niet teveel vissen bij elkaar zetten. Het moet een mooi, rustig geballanceerd geheel worden met planten, stenen en hout erbij.

Nu dacht ik dat Regenboogvissen best een optie kunnen zijn, maar weet gewoon te weinig over deze biotoop. Ik hoop dan ook dat er iemand is die mij op weg kan helpen in mijn gedachtengang en wensen.